Преди седмица показна акция на ГДБОП, ДАНС и прокуратурата прикова вниманието ни

...
Преди седмица показна акция на ГДБОП, ДАНС и прокуратурата прикова вниманието ни
Коментари Харесай

Проговариха хората, които стоят зад схемата OneCoin на фараонката Ружа

Преди седмица показна акция на ГДБОП, ДАНС и прокуратурата прикова вниманието ни към група българи, които се оказаха разследвани - освен у нас, само че и в Германия. Подозренията са, че се пробват да излъгват доста хора посредством манията по криптовалутите, която през последната година завладя света. 
Пред Нова телевизия за пръв път проговарят част от хората, забъркани в схемата OneCoin, за която българските и немските управляващи настояват, че е пирамида.

OneCoin е основана от българката с немски паспорт 37-годишната Ружа Игнатова. Тя е обвинена по делото в Германия дружно със своята майка. Създателите на OneCoin настояват, че това е бъдещето на цифровите пари, тази криптовалута даже ще измести и биткойн по известност.

Властите обаче, освен у нас, само че и в Германия, подозират, че става дума за нов тип финансова машинация. " OneCoin не е пирамида. Няма пирамидална конструкция. В българските медии се появи информация, че OneCoin е скица понзи. Такова нещо няма ", споделя Ваня Ангелова, юрист на “Уан Нетуърк Сървисис “.

Ръководителят на Специализирана прокуратура обаче Иван Гешев съобщи, че има такива избрания в молбата за правна помощ от Германия.

Експертите на собствен ред декларират, че това не е криптопвалута. " Няма действително работеща криптовалута. Нещо, което да се търгува на международните тържища. Не бих го нарекъл крипотовалута ", споделя Благовест Белев, основател на Блокчейн бг.

" Това не е типична криптовалута. Това не е инвестиция. Това не е финансов инструмент ", настояват те, като прибавят, че един ден OneCoin ще бъде част от цифровите пари, само че първо би трябвало да се изкопае. Затова сега компанията предлага единствено обучителни пакети. " Има виртуални лекции, които ти може да си закупиш. Това са пакети, с които ти се образоваш по какъв начин да копаеш тази валута ", изяснява Весела Тотева, пиар на компанията у нас.

Цените на тези пакети варират сред 110 евро и над 50 000 евро. Мрежата твърди, че има над 3 милиона почитатели в над 100 страни.

При това не може всеки да влезе и да копае. " Вие нямате валута, с която да купувате. Имате обучителен пакет. токените, които се копаят - копаенето ги прави компанията, изяснява Тотева. Така от компанията дават обещание доходи на правилото на мрежовия маркетинг. Оттам още настояват, че това не е инвестиция като другите криптовалути.

" Типичен мултилевел маркетинг, като за жалост не излиза наяве откъм гърба дали има технологията, която те настояват, че я има и цените, които те настояват, че ги има ", споделя на собствен ред Белев.

Финансовите регулатори по света разказват OneCoin като следващата финансова машинация. Повяват се избрания като интернационална незаконна организация и пране на пари.

В Германия тече следствие против седем души за машинация и пране на пари. В Индия са задържани 18 души. Разследвания има още в десетки страни.

Кой стои зад Уанкойн?

Доктор Ружа Игнатова е създател на OneCoin. Проверка демонстрира, че тя е обвързвана с три разнообразни компании. OneCoin в Дубай, ONE LIFE NETWORK в Белиз и ONE NETWORK SERVIS в България.

Представителите на последната компания отхвърлят обстоятелствата. Те отхвърлят тя да има нещо общо с компаниите.

От Дубай OneCoin работи посредством стотици свързани с него сдружения на четири континента. На едно от тези сдружения немските управляващи са запорирали 29 милиона евро.

Ружа Игнатова не е задържана, не е търсена, настояват от българското сдружение. Следа от нея обаче няма.

По-рано стана известно, че бизнес дамата Ружа Игнатова, която е упрекната от немските управляващи в основаването на „ пирамидална конструкция за машинация с комерсиална цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари “, е влагала част от припечеленото в нашата страна. Най-богатата българка през миналото лято е строила имение на брега на морето край Созопол.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР